LIIKKUJAN APTEEKKI

Apteekkimme on mukana Liikkujan Apteekki -hankkeessa. Tämä hanke on osa valtakunnallista Kunnossa Kaiken Ikää (KKI)-ohjelmaa.

Liike on lääke

Liikunnalla on monia hyödyllisiä ominaisuuksia, joten lausahdus ”liike on lääke” ei siis ole hatusta temmattu. Liikkuminen ennaltaehkäisee ja hoitaa monia sairauksia, kuten sydän- ja verisuonisairauksia, tuki- ja liikuntaelinsairauksia ja joitakin syöpätauteja. Lisäksi se kohottaa mielialaa, vähentää stressiä ja parantaa unta. Ja mikä parasta: liikuntalääkkeen yhdellä annoksella saa vaikutuksia kaikkiin asioihin samalla kertaa ja vielä ilman sivuvaikutuksia.

Me Liikkujan Apteekkina huolehdimme hyvinvoinnistasi kokonaisvaltaisesti!

TAVOITE

Hankkeen tavoitteena on lisätä apteekkien valmiuksia liikuntaneuvonnan tarjoamisessa ja liikkumaan kannustamisessa. Lisäksi tavoitteena on vahvistaa henkilökunnan tietotaitoa liikunnan merkityksestä, liikuntaan liittyvistä työkaluista ja paikkakunnan liikuntapalveluista, joiden pariin asiakkaita voi ohjata.

MERKITYS

Liikunnalla on tärkeä osa sairauksien ehkäisyssä ja hoidossa. Sen vuoksi haluamme auttaa asiakkaitamme löytämään sopivan liikuntatavan ja liikunnan ilon.

LISÄTIETOA

Ohessa linkit Vetelin kunnan liikuntapalveluihin sekä Vetelin Urheilijoiden ja Vetelin naisvoimistelijoiden sivuille.

Terveyskirjaston sivuilta (esimerkiksi hakusanalla Liikunta) löydät myös suuntaa antavia ohjeita liikunnan käytöstä terveyden ja toimintakyvyn edistämisessä ja sairauksien ehkäisyssä, hoidossa ja kuntoutuksessa.