Annosjakelu-
palvelu

Lääkkeiden koneellisella annosjakelulla tarkoitetaan apteekin tarjoamaa palvelua, jossa asiakkaan lääkkeet jaetaan koneellisesti annospusseihin. Jokaisen annospussin päällä lukee kaikkien pussissa olevien lääkkeiden nimet ja vahvuudet, päivämäärä, lääkkeiden ottoaika sekä henkilön nimi.

Annosjakelussa toimitetaan yleensä kahden viikon lääkkeet kerralla, mutta pussit on myös mahdollista saada myös lyhyemmälle tai pidemmälle ajanjaksolle (esim. pyhien aikaan, lomamatkojen ajaksi ym.).

Kenelle annosjakelu sopii?

Annosjakelu sopii kaikille, jotka haluavat vaivatontaturvallista, joustavaa ja kustannustehokasta lääkehoitoa.

Esimerkiksi muistiongelmista kärsivien on helpompi seurata lääkkeiden oikeita ottoajankohtia, kun käytössä on annosjakelu. Annosjakelu helpottaa useita lääkkeitä käyttävien henkilöiden lääkehoidon toteuttamista. Annospussit on helppo avata, joten ne sopivat eriomaisesti myös henkilölle, jolla on vaikeuksia annostella lääkkeitä itse.

Lääkkeistä suurin osa soveltuu annosjakeluun, mutta esimerkiksi vahvat hormonit, antibiootit, nestemäiset  tai pistettävät lääkkeet eivät sovi. Voit jutella tarkemmin tästä farmaseuttiemme kanssa. 

Annosjakelun hyödyt

Annosjakelun etuna on se, että se helpottaa lääkehoidon hallintaa. Jos henkilön lääkitys muuttuu usein, annosjakelu tuo selvää säästöä, kun kotiin ei kerry turhia lääkkeitä. 

Palveluun kuuluu myös ammattilaisen tekemä kokonaislääkityksen tarkistus, joten päällekkäisestä       lääkityksestä tai tarpeettomista lääkkeistä ei tarvitse murehtia. Myös reseptit uusitaan automaattisesti               eikä asiakkaan tarvitse huolehtia niistä.

Annosjakelu on turvallisempaa kuin esimerkiksi dosettijakelu, koska jakovirheitä tapahtuu huomattavasti vähemmän. Annosjakelussa käytössä on aina edullisimmat vaihtoehdot, joten lääkekustannuksissa voi tulla säästöä.

Hinta

Annosjakelussa maksat sinulle jaetuista lääkkeistä sekä viikkokohtaisen annosjakelupalkkion. Lääkkeistä saa kelakorvauksen, kuten normaalistikin. Yli 75 -vuotiaat voivat saada kelakorvauksen myös jakelupalkkiosta, jos käytössä on vähintään kuusi annosjakeluun sopivaa lääkettä annosjakelun alkaessa ja jos lääkäri on arvioinut annosjakelun olevan tarpeellinen.

Jakelupalkkion hinta yksityisasiakkaillemme on 5,00 €/viikko. Palvelukotien ja muiden hoitoyksiköiden pyydämme ottamaan yhteyttä apteekkiin (vetelin.apteekki@apteekit.net).

Myös kotiinkuljetus on mahdollinen erikseen niin sovittaessa.

Ota yhteyttä, jos annosjakelu kiinnostaa!