Lääkejätteiden hävittäminen

Poista tietosuojasi vuoksi lääkepakkauksista ohjelippu.

Lääketurvallisuussyistä otamme asiakkaan hallussa olleita lääkkeitä vain hävitettäväksi, emme voi hyvittää asiakkaalle luovutettuja pakkauksia, vaikka ne olisivat avaamattomia.

Tabletit

Tabletit voit palauttaa alkuperäisissä pakkauksissaan.

Voiteet, liuokset, peräpuikot

Palauta voiteet, liuokset, peräpuikot ja emätinpuikot alkuperäisissä pakkauksissaan apteekkiin.

Kuumemittarit

Voit tuoda rikkoutuneen tai muuten hävitettäväksi tarkoitetun elohopeakuumemittarin apteekkiin hyvin suljetussa astiassa. Mainitse tuodessasi, että pakkauksessa on elohopea-kuumemittari. Älä palauta kuumemittaria milloinkaan lääkkeiden seassa, sillä pienetkin elohopeamäärät voivat vahingoittaa ongelmajätelaitoksella lääkkeiden käsittelyprosessia.

Joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet

Palauta joditabletit ja muut jodia sisältävät lääkkeet (esim. Betadine-valmisteet) aina alkuperäisissä pakkauksissaan ja erillään muista lääkkeistä.

Diabeteksen hoitovälineet

Diabeteksen hoitovälineet voit hävittää kotitalousjätteen kanssa. Omahoidossa käytetyt neulat voit kerätä tyhjään maitotölkkiin tai pesuainepulloon ja viedä muiden roskien mukana pienmetallin keräyssäiliöön. Tyhjät insuliinikynät, ruiskut ja katetriosat voi laittaa kuivajätteen mukaan.

Kemikaaleja, liuottimia, paristoja tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä apteekit eivät voi ottaa vastaan.

Apteekista ostetut elintarvikkeet, vitamiinit ja kosmetiikka eivät ole ongelmajätteitä vaan sekajätettä, samoin kuin tyhjät lääkepakkaukset. Älä palauta meille kemikaaleja, liuottimia tai muita kotitalouksien ongelmajätteitä. Tyhjät lasipakkaukset voi palauttaa lasinkeräykseen.